ernstbijlvloeren-logoernstbijlvloeren-logo

Schuren & behandeling

Het schuren en renoveren van een houten vloer is een vak apart en.

Ervaring en kennis zijn belangrijk om uw vloer lang mee te laten gaan. Ernst bijl vloeren heeft deze kennis en ervaring in huis. het schuren van uw vloer gebeurt nagenoeg stofvrij.

Verwijdert krassen en oneffenheden

Wij schuren de vloer driemaal. Om de oude lak, was of olielagen te verwijderen gebruiken als eerste een grove korrel 40. Krassen verwijderen we vervolgens met een iets fijnere korrel 80. Daarna is het tijd voor het echt gladschuren van uw vloer en dat doen we met korrel 120.

Wanneer de vloer is voorzien van een vellingkant dan schuren wij deze ook kaal en frezen opnieuw deze vellingen in met een speciale machine. Hierdoor blijft de uitstraling van de vloer ook na het schuren behouden.

Polijsten maakt de vloer nog gladder

De nerven van het hout staan open en er kunnen kleine oneffenheden zijn ontstaan. Door de vloer te polijsten sluiten we de nerven af en maken we de vloer perfect egaal en klaar voor de afwerking.

Extra bescherming

door de vloer af te werken met lak of olie beschermen we de vloer tegen vuil
U heeft nu verschillende keuzes. Combinaties zijn ook mogelijk.

  • Een afwerking met Olie geeft een mooie natuurlijke uitstraling. Olievloeren benadrukken de nerven in het hout beter maar vragen ook meer onderhoud. Bij sommige houtsoorten kunnen kleuroliēn gebruikt worden. Wij gebruiken vrijwel altijd een tweecomponentenolie. Deze droogt sneller en hierdoor kunt u de dag erna uw huis alweer inrichten.
  • Een afwerking met lak geeft iets meer glans aan uw vloer, maar tegenwoordig zijn er ook hele sterke matte lakken zoals Skylt waar de vloer mee afgewerkt kan worden. Een afwerking met lak heeft op de korte termijn minder onderhoud nodig dan een olievloer. Wij lakken uw vloer altijd 3 maal en tussen de lagen zal uw vloer nog een keer gepolijst worden voor een zo mooi mogelijk resultaat.

Na deze handelingen is uw vloer weer als nieuw!