ernstbijlvloeren-logoernstbijlvloeren-logo

Lamelparket

De vraag naar lamelparket is ontstaan doordat de oorspronkelijke planken dusdanig werken (krimpen en uitzetten) En dit voor veel ergernis zorgt. Als de vloeren gaan krimpen is het mogelijk dat er behoorlijke kieren ontstaan en gaan ze uitzetten is de kans daar dat de vloer bol komt te staan omdat te voorkomen bedacht men een product onder de naam lamelparket.

Wat is lamelparket?

Lamelparket is parket dat bestaat uit planken, deze zijn opgebouwd uit verschillende lagen. De toplaag bevat een hardhout(eiken, merbau, maple, robijn) en de onderlaag is van multiplex of berkentriplex. In de fabrieken worden de toplagen en onderlagen samengeperst met lijm. Omdat de planken zijn opgebouwd uit verschillende lagen is werkingskans tot minimaal beperkt waardoor het zwevend gelegd kan worden en dus ideaal is voor de 10db TNO norm. De afwerking van de planken kan zowel met olie als met lak. Olie wordt vaker gebruikt omdat dit erg makkelijk is in onderhoud vergeleken met lak.

Welke heb ik nodig?

De breedtes variëren van 16 cm tot 30 cm. Vloerverwarming is met deze vloeren een mogelijkheid. (let wel erop dat dit tot 26 cm door de fabriek toegestaan wordt.) daarbuiten wordt geen garantie meer gegeven. Let erop met houten vloeren zowel massief als lamel dat uw luchtvochtigheid tussen de 40% en de 60% zit. Dit is het ideale percentage voor de vloer.